Trender 2015

Stockholm Furniture Light Fair är världens största mässa för skandinaviska möbler, design och inredningar.  I februari år 2015 går mässan av stapeln och det kommer sannolikt bli en stor tillställning fylld av professionella utställare och entusiastiska besökare.

Här följer de fyra huvudtrender inför 2015 som inrednings- och trendexperten Jan Rundgren har konstaterat. Samtliga inslag kommer dessutom att presenteras nästa år på mässan.

Trend

Personlig prägel – Pure Classics

Trenden Pure Classics går ifrån det gamla anonyma som till exempel hotellrum och lounger utstrålar. Saker och ting skall inte kännas opersonliga längre – nya och gamla stilar blandas för att bilda något mer personligt utmärkande. Man skall svänga på linjer samtidigt som färgernas toner hålls ned. Metall, guld och mässing är några inslag som kan nämnas bland de saker som skall glimra. Vit marmor är framträdande och fler exklusiva material av sten förväntas presenteras.

Rustik och modern romantik – Secret garden

Rum i grönt kommer att vara trenddominerande nästa säsong. Upplyftande gröna nyanser tillsammans med blomstrande färger skall kombineras med vitt och natur. Det som kallas för Secret garden är en slags rustik och modern romantik som går tillbaka i tiden. Det går alldeles utmärkt att hitta inspirationen via second-hand som sedan kombineras med moderna möbler. Hem och hus möbleras enligt Secret garden på samma sätt inom- och utomhus. Många av de nya möblerna har den enda funktionen att presentera blommor och växter på.

Natural elements från Norden

Elementen som kommer från naturen är några av de viktigaste inspirationerna inför 2015. De så kallade Natural elements kommer från Nordens vackra naturlandskap och innehåller främst inslag av material som trä, sten och glas.  Stilen står för en modern feel när det gäller design och form där naturmaterial förekommer i möbler och inredning. Trä, metall och läder kombineras på de mest häpnadsväckande sätt.

En känsla av det sjönära – Aqua marine

Stilen Aqua marine handlar om drömmen att leva nära havet och komma i kontakt med havets djupaste blå. I Norden svärmar vi nämligen efter att få komma ut till havs eftersom vi njuter av relativt korta sommarperioder.  Den tidigare klassiska marinblå stilen har fått en frisk blågrön ton. Blått, grönt och turkost är den nya färgkartan som gärna får kombineras med vitt och vädret är vackert.

Arkiv

Kategorier