Stiligare fasad med små grepp

Utsidan av ditt hus kan återge en del av din personlighet. Du kan bestämma dig för att klä om ditt mexitegelhus med en rödmålad träpanel, eller måla om din gula trävilla till en annan färg. Egentligen finns det många olika alternativ för att få till en ny, finare fasad på huset. Det är din fantasi, kreativitet och egen personlig stil som sätter ramarna.

Exklusivt gatunummer

HusnummerDet finns också lite mer diskreta men ändå originella sätt att fixa till sin husfasad. Ett sätt är att skaffa sig ett personaliserat och exklusivt gatunummer att hänga upp på ytterväggen. På denna sajt hittar du vad Fasaddekor.se erbjuder inom området. Ett gatunummer på din husfasad, utformad som du vill ha den, gör husfasaden mer personlig. Att dekorera och skaffa en mer personlig utsida av ditt hus kan ju även göras genom byte eller ommålning av stuprännor och stuprör. Du kan också byta till en annan design av fönster med annan färg och form och samtidigt kanske uppdatera isoleringseffekten. Allt om Bostad ger fler tips och inspiration hur man ska tänka kring sin fasad.

Växter och terass

Även växter kan dekorera din fasad, både prydnadsväxter och fruktträd kan planeras mot en fasad och blir både nyttigt och dekorativt. Du kan bygga till en terrass eller veranda som lägger till den form och balans som ditt hus kanske saknar. Samtidigt blir det inte bara ett utökat skönhetsvärde utan hela funktionen för ditt boende får ett helt nytt värde. Det beror ju också på vilken budget du vill eller kan lägga ner på att genomföra en mer eller mindre omfattande renovering av ditt hus. Men det finns garanterat alltid något du kan göra som höjer livsglädjen, inte bara för dig utan även för dina grannar och andra som passerar framför ditt hus.

Välmålat

Ingen av dessa metoder kommer ju dock kunna rädda en sliten och gammal fasad, då gäller det helt enkelt att ta sig i kragen och börja förbereda för en ordentlig ommålning. Först ska man se till att göra en noggrant förarbete, väggen behöver tvättas, sköljas av och få tid att torka. Se till att inte ha koll på väderleksrapporterna, regnar det på nystruken färg kommer ytan bli matt eller fläckig, vilket då kräver ytterligare en strykning efter det torkat. Måla helst på sensommaren eller sent på våren då temperaturen inte är för hög eller för låg. Tänker man måla om med samma kulör men har inte kvar burkarna eller inte målat sedan man flyttade in kan man ta med en färgflaga till en färghandel och göra en analys.

Arkiv

Kategorier