Rensa ur huset

Ibland behöver man rensa ut huset på gamla saker som inte längre används och vad passar väl bättre än att göra en insats nu under vintern när det ändå är för kallt för att vara ute.

Leta överallt

Ett bra tips när man ska rensa ur ett hus är att gå igenom varje rum och varje utrymme eftersom man oftast samlat på sig mer skräp genom åren än vad man tror. Ofta finns det en hel del prylar i garderober och förråd som man inte använt på åratal och som bara ligger och samlar damm och då är det lika bra att göra sig av med dessa. Genom att rensa ut dessa skapar man dessutom utrymme för andra saker, vilket i sin tur gör att man kan frigöra yta på annat håll.

Sälj det som inte behövs

Vad gäller saker som man inte använder längre är ett bra tips att lägga ut dessa ting på Blocket, Tradera eller liknande. Förutom att man kan tjäna en slant får man även gratis bortforsling.

Vid renoveringar av olika slag är det ofta det blir material och annat över. Ett bra tips kan vara att försöka ge bort detta eller i bästa fall kanske till och med sälja det. På så sätt kommer det till nytta istället för att man bara kastar det.

Arkiv

Kategorier