Inred marint

blå vägg

Om du är inredningstagen eller letar efter ny inspiration för att påbörja ett nytt projekt hemma så har vi ett par heta tips för hur man kan inreda i marin stil hemma.

Rätt utfört så blir detta enormt snyggt och kustkänslan finns då alltid med, även fast man bor mitt i storstaden. Vi skulle kunna säga att det är ett sätt att förlänga sommaren på också. Det behöver inte kosta en förmögenhet om man vet hur man ska utforma det hela och vart det är bäst att leta efter nya inredningsdetaljer.

Blå eller turkosa toner?

I Sverige är det vanligt att förknippa kusten med en mörkare, blå ton i inredningen, och söderut så är det mer turkosa nyanser som gäller. Så varför inte göra det hela med en sydlig inspiration? I Göteborgsposten kan man läsa om hur ens egen relation till vattnet spelar in i vilken nyans man väljer till sin marina stil. Är man mer för medelhavet än Bottenviken är kanske en turkosare ton att föredra. Detta är självklart en smaksak, men faktumet är att de båda färgerna fungerar lika bra. Väggarna bör dock alltid vara vita, gärna med tvärgående brädor som monterats upp. Se till att få lite springor här och var för en mer rustik känsla.

Inredningen

Vid val av inredning är det personlig känslor man utgår ifrån. Gällande möbler och attiraljer så finns det mängder av olika inredningsdetaljer att välja bland, en gammal trätunna kan till exempel vara en fin detalj. Även nät, rep, taljor, gammalt virke som legat i vattnet och slipats av sanden ger en ärlig och riktig känsla av havet. Det enda som sätter stopp för vad du kan inreda med är din fantasi. Om du nu inte kan gå till stranden och plocka upp drivved själv så kan du finna många av dessa detaljer på internet. Idag finns det många bra sidor med stora sortiment att välja ifrån. Ett tips är att använda mycket kuddar med tryck av till exempel ankare och snäckor på samt härliga gardiner i samma tema för att få till den sista finishen i hemmet. Allt detta kan man idag hitta online eller i närmsta inredningsbutik.

Kom ihåg att det inte bara är vardagsrummet som man kan skapa en marin känsla i, utan det fungerar även att ha som genomgående tema i hela huset om man så vill. Badrum har en tendens att bli otroligt fina och kan helt plötsligt bli mycket intressanta att besöka då det är detaljrikt.

Arkiv

Kategorier