Håll det renare med hemstädning

10512787-cleaning-with-vacuum-cleaner

Ingen gillar att städa. Det är ett ont måste i vardagen och är man en större familj är varje städuppdrag extra lång och dryg. Äldre människor och småbarnsföräldrar kanske inte har orken att städa lika ofta som de hade velat. Då är städhjälp den bästa lösningen. 

Även hur rent man försöker hålla huset, blir det till slut dammigt och stökigt. Är man känslig mot kvalster är det extra viktigt att hålla huset så städat som möjligt. När man får städhjälp kommer en städfirma hem till dig och tar hand om huset, antingen medan du slappar på balkongen eller medan du är på jobbet.

Det kan kännas obehagligt att släppa in främlingar i sitt hem. Leta efter ett professionellt företag som har tystnadsplikt, då vet du att de anställda inte får prata om hur ditt hus ser ut, vilken adress du bor på eller någonting om dig heller, för den delen. De måste också skriva under papper för att bevisa att de har hand om en kopia av er husnyckel, och om du säger upp avtalet får du tillbaka nyckeln igen.

Kostnaden brukar vara det största bekymret, annars hade nog alla hellre haft städhjälp. Men faktum är att det är inte så dyrt som man tror, om man är villig att prioritera. Du kan få en snabb överblick över kostnaden på Assista: där kan du skriva in hur många kvadratmeter som ska städas och få ett cirkapris därefter. Att städa 120 kvm kostar exempelvis så här mycket:

  • En gång i månaden: 845 kronor
  • Varannan vecka: 1690 kronor
  • Varje vecka: 3380 kronor

Har man stabilt jobb är dessa pengar inte svår att hitta. Och avtalet går alltid att ändra i efterhand, så börja med att få bostaden städad en gång i månaden och öka sedan upp dig om du känner dig nöjd.

Arkiv

Kategorier