Ett fräschare hem

Man vill ha ett öppet och ljust hem som känns fräscht, välkomnande och doftar gott.

Doftljus

Även under sommarmånaderna är det mysigt med tända ljus. Och ännu bättra om de samtidigt doftar gott. När man tänker på doftljus ska man tänka på märken so Yankee Candle och Woodwick, eftersom de har bättre råvaror och essenser. Deras ljus brinner oftast längre och har en långvarigare doft.

325704-burning-candle

Placera ut doftljusen så deras doft matchar med rummet. I sovrummet ska du ha en mild och lugnande doft som lavendel. I badrummet ska det dofta fräscht, så här passar det utmärkt med en citrusdoft. Köket kan gärna få påminna om kryddor och sötma, fokusera på dofter såsom kanel, honung och frukter för att skapa en välkomnande känsla i rummet.

Vädra

10609383-fonster

Vädra ut hemmet några gånger i veckan. Men ställ inte ett fönster på glänt i flera timmar, det ger bara store värmeförluster. Välj hellre att låta fönstret stå vidöppet i en kvart eller en halvtimme och stäng sedan. På den tiden, speciellt om du skapar korsdrag, har du bytt ut all luft i rummet. Häng också ut sängkläder och filtar på vädring lite då och då. De kommer att dofta underbart efter några timmar i sol och vind!

Städning

En sista viktig del i ett vackert hem är så klart att hålla det städat. För att se till att städningen blir gjord, kan det löna sig att ha en planerad städdag i veckan. Om man städar en gång i veckan är det lättare att hålla bostaden ren och fräscht. Har man husdjur eller småbarn kan det vara värt att städa mer än en gång i veckan, såvida man har tiden så klart!

Arkiv

Kategorier